Όσοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο, καινούργιο ή μεταχειρισμένο τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει για άδεια κυκλοφορίας ένα απλό λευκό χαρτί, μια μηχανογραφημένη εκτύπωση με μια σφραγίδα που το καθιστά επίσημο έγγραφο.

Ο λόγος είναι πολύ απλός:  εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, το υπουργείο Μεταφορών και η Περιφέρεια δεν διαθέτουν τα σχετικά έντυπα!

Αποτέλεσμα είναι όσοι πολίτες προχωρούν σε αγορά ή μεταβίβαση οχήματος, να παίρνουν στα χέρια τους ένα λευκό χαρτί το οποίο εκτελεί χρέη... άδειας κυκλοφορίας.  

Μοναδική εξαίρεση, όσοι πρόκειται –αποδεδειγμένα– να ταξιδέψουν με το όχημά τους στο εξωτερικό, καθώς επίσης και οι ιδιοκτήτες φορτηγών - οι συγκεκριμένες κατηγορίες ιδιοκτητών λαμβάνουν το κανονικό πράσινο έντυπο άδειας κυκλοφορίας.

Βέβαια, το λευκό χαρτί που παρέχεται αντί του πράσινου εντύπου, προκαλεί διάφορα προβλήματα.

Φθείρεται με μεγάλη ευκολία, καθώς είναι πολύ πιο λεπτό σε σχέση με το χαρτονένιο πράσινο έντυπο, ενώ το λευκό του χρώμα καθιστά την απώλειά του πολύ εύκολη. 

Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών υποστηρίζουν ότι από τις 21 Απριλίου οι νέες άδειες κυκλοφορίας θα εκδίδονται στα πράσινα έντυπα και όχι σε λευκό χαρτί, καθώς αναμένεται μέχρι τότε να έχει παραδοθεί όλο το υλικό (τα πράσινα έντυπα πάνω στα οποία εκτυπώνεται η άδεια) στο υπουργείο Υποδομών.  

Στόχος, πάντως, του υπουργείου Υποδομών είναι σε πρώτη φάση να ομαλοποιηθεί η έκδοση των νέων αδειών στα πράσινα έντυπα και στη συνέχεια να δρομολογηθεί η αντικατάσταση όσων έχουν ήδη εκδοθεί σε λευκό χαρτί.

Όσον αφορά λοιπόν, τις άδειες που έχουν ήδη εκδοθεί σε λευκά χαρτιά, δεν υπάρχει ακόμη κάποια πρόβλεψη, καθώς ο αριθμός τους – αν και όχι απόλυτα εξακριβωμένος από τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών – θεωρείται πολύ μεγάλος. 

Ο χρόνος αντικατάστασης των λευκών εντύπων αδειών κυκλοφορίας, που έχουν εκδοθεί εδώ και τρία χρόνια, θα αποφασιστεί αφού διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός του υλικού (σ.σ. των πράσινων εντύπων) που θα έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υποδομών.    

Πηγή: gocarΚαθημερινή